Last updated: May 18, 2011
Welcome visitor, you are currently not logged in.    Log in »    »

Cei mai populari steroizi

Termenul de “steroid”, in conformitate cu dictionarul medical se aplica unei foarte “mari familii de substante chimice, care cuprinde multi hormoni, constituenti corporali si droguri”. Cei mai muli steroizi, în special steroizi anabolizanti-androgenici, sunt substante artificiale derivate din hormonul masculin testosteron. Steroizii anabolizanti au fost utilizati  de multe generatii de  sportivi pentru a construii masa musculara pana cand mult efecte secundare au inceput sa apara, astfel aceste “medicamente” au fost interzise.

Daca esti interesati de steroizi, adevarul este, ca ar trebuii sa fii. Problematica nu este in legatura cu consumul de steroizi ci cu supradoza. In continuare iti vom descriem efectele celor mai comuni steroizi:

Anadrol: poate cel mai puternic si mai dureros steroid administrat pe cale orala. Acesta este foarte greu de suportat de catre organism si ar trebuii luat doar de catre veterani. Acest preparat poseda o actiune androgenica foarte puternica care se imbina cu componente anabolice foarte pronuntate.

Clomid: utilizat in etapele de inchidere a unui ciclu pentru a relua productia naturala de testosteron. Este un estrogen sintetic, initial predestinat stimularii ovularii la femei. Influenta lui asupra hipofizei se manifesta prin eliminarea in sange a unei mari cantitati de gonadotropine, si, ca rezultat, marirea nivelului hormonilor – foliculostimulator si luteinizant, in singe. Ca rezultat are loc marirea nivelului testesteronului endogen.

Deca-Durabolin: incurajeaza sinteza proteinelor si da rezultatele modeste in cresterea puterii si a masei musculare.

Primobolan Depot: probabil cel mai sigur steroid de pe piata, efectere secundare sunt minime iar cresterea este stimulata.

Sustanon 250: Unul dintre cele mai buni steroizi pentru cresterea in masa si unul dintre cei mai bune steroizi pe termen lung.

Steroizi anabolizanti sunt cu siguranta o problema in mintea comunitatii, avand in vedere controversa din jurul acestora pentru imbunatatirea performantelor sportive. Acesti steroizi au fost dezvoltati in anul 1930 ca un tratament pentru hipogonadism, o situatie in care testiculele pacientului nu genereaza destul testosteron. Cele mai populare forme de sterozi sunt pastilele care se administreaza pe cale orala si forma lichida care se administreaza prin injectate intramusculara.

Rapoartele recente sugereaza  ca mai mult de 3 milioane de sportivi si culturisti au folosit steroizi anabolizanti. Rusii au fost primii care sa faca uz de aceste medicamente cu succes imens pentru a imbunatati performantele sportivilor.

Puterea letala

Poate sa dureze ani de zile pana cand ajungi la limita din cauza medicamentelor, zeci de ani in cazul alcolului. Un ziar American a prezentat un caz in care un adolescent a ajuns la limita normalitarii in doar 12 luni din cauza steroizilor, incepand cu o dorinta de a juca baschet  pentru o echipa de top  si se incheie pe un pasaj de autostrada , asteptand momentul pentru a sari. Acesta a avul la inceput doar 80 de kg iar in urma folosirii steroizilor a ajuns la 110 kg, el si-a dezvoltat o noua personalitate pentru a se potrivii cu postura lui intimidatoare:  abatut, violent si instabil.
A devenit foarte clar ca folosirea steroizilor in randul sportivilor este o problema grava. Un studiu federal finantat de Institutul National pentru Abuzul de droguri a constatat ca 1,9% din elevii de clasa a opta, 2,7% din elevii de clasa a zecea si 3.4% din elevii de clasa a douasprezecea  au folosit steroizi la un moment dat. Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor in 2003 a raportat ca 6.7% din elevii de liceu au luat steroizi ilegali cel putin o data.

Hormonul uman de crestere, stanozolol si nandrolon, sunt interzise in cele mai multe sporturi si este ilegal in a le folosii fara o prescriere de la medic.  THG un steroid recent demascat care pana in aceasta vara nu a fost depistat in testele anti-doping  a obtinerea cele mai recente titluri.

Unul dintre cele mai puternice, cele mai eficiente boostere pe baza de testosteron in America este Androstenedione, de asemenea, cunoscut si sub numele de Andro. Acesta poate fi comparat cu Dianabol, unul dintre cei mai puternici steroizi, care este si illegal exceptand cazurile medicale.

Comparatie intre D-bol si Andro

D-bol Andro
Posesia este ilegala, poti sa fi cercetat de autoritati ba chiar bagat in inchisoare. 100% Legal
Ciclul pentru o luna costa cca. 80$ Ciclul pentru o luna costa cca. 30$
Cresterea masei musculare este surprinzator de mare -
Efectele secundare sunt: acneea, scade productia naturala de testosteron, mareste prostate, micsorarea testiculelor si stari de furie Provoaca stari de furie

 

Cel mai popular steroid pare a fi Deca Durabolin (nandrolon decanoat).  Esterii de testosteron sunt de asemenea foarte comuni, incluzand urmatoarele medicamente: sostanon 250, primoteston si sten. Compusii androgeni, inclusiv unele preparate veterinare sunt si ele in castigare de popularitate.

Cu ce te pot ajtua steroizii?

Folosirea necorespunzatoare a steroizilor anabolizanti a devenit o preocupare globala in ultimul deceniu. Utilizarea  steroizilor este o problema in crestere printre persoanele tinere care printre altele obtin informatii eroanate din industria de fitness si publicatii musculare. Efectele secundare ale utilizarii steroizilor includ:

  • Infertilitatea
  • Agresivitate
  • Acnee
  • prejudicii ireversibile ale tesutului conjunctiv
  • masculinizarea (in randul femeilor tinere)
  • depresie

Eforturile de a imbunatati performanta in sporturi competitive nu sunt noi. Cu sute de ani in urma sportivii consumau mese speciale de carne si miere cand se pregateau pentru evenimente importante. Ce medicamente si suplimente sunt permise? Expresia de substante sau droguri interzise se refera la substantele chimice care sunt excluse de la utilizarea in timpul competitiei sportive si de formare.